Πάνω από 90 παραλίες κοσμούν το νησί, ποικιλία από λευκόχρυσες αμμουδιές μέχρι κόλπους με βότσαλα που περικυκλώνονται από λευκά, κόκκινα και μαύρα βράχια. Κάθε παραλία του νησιού σας προσκαλεί να ανακαλύψετε έναν διαφορετικό κόσμο με ξεχωριστά χρώματα και βάθη.

 

–Κλήμα
Στο βόρειο τμήμα της Μήλου βρίσκεται το Κλήμα, το πιο πολυφωτογραφημένο παραδοσιακό ψαροχώρι του νησιού με τα πολύχρωμα δίπατα σπιτάκια, τα ‘’σύρματα’’.
Τα σύρματα είναι από τα πιο γραφικά στοιχεία της Μήλου και δίνουν ένα ξεχωριστό χρώμα στο νησί. Είναι χτισμένα το ένα δίπλα στο άλλο μέσα στις κοιλότητες των βράχων, μοιάζουν με ‘’θαλάσσια γκαράζ’’, όπου φυλούσαν τις βάρκες τους οι ψαράδες.

 

 


–Αρκούδες
Οι  Αρκούδες βρίσκονται στην ανατολική πλευρά της εισόδου του κόλπου της Μήλου για να υποδεχτούν τους επισκέπτες. Είναι ένα σύμπλεγμα ηφαιστειογενών βράχων που ο αέρας και η θάλασσα έχουν δώσει τη μορφή αρκούδων.

 

–Καλόγριες
Στη βορειοδύτικη Μήλο συναντάμε τον όρμο των Καλογριών, γνωστός ως η πισίνα της Μήλου, με τα γαλαζοπράσινα ήρεμα νερά. Ένα από τα καλύτερα σημεία για χαλάρωση .

 

–Η Σπηλιά της Συκιάς
Η Σπηλιά της Συκιάς βρίσκεται στη δυτική Μήλο, περιοχή χαρακτηρισμένη ως προστατευόμενη (Natura 2000). Είναι ένα σπήλαιο μοναδικού φυσικού κάλους. Η οροφή της έχει πέσει αφήνοντας τον ήλιο να φωτίζει τη μικρή παραλία με τα βότσαλα που κρύβει στο εσωτερικό της. Η Σπηλιά με τα σμαραγδένια ζεστά νερά είναι ένα φυσικό γλυπτό, προσβάσιμη αποκλειστικά από τη θάλασσα.

 

 

–Κλέφτικο
Το Κλέφτικο γνωστό ως το λημέρι των πειρατών από όπου πήρε το όνομά του, βρίσκεται στη νοτιοδυτική Μήλο. Είναι ένα σύνολο πολύμορφων λευκών βράχων με σπηλιές, αψίδες και θαλάσσια περάσματα. Ένας μαγευτικός προορισμός για snorkeling και εξερεύνηση στα κρυστάλλινα νερά του.

 

 

–Η παραλία του Γέρακα
Η παραλία του Γέρακα βρίσκεται στη δυτική Μήλο ανάμεσα στις παραλίες του Τσιγκράδο και της Αγίας Κυριακής. Μια κατάλευκη παραλία στην οποία καταλήγει σαν από τσουλίθρες λευκή άμμος. Το ύψος των βράχων που αγκαλιάζουν την παραλία φτάνει τα 300 μέτρα και το τοπίο, εντυπωσιακό!

 

–Τσιγκράδο
Το Τσιγκράδο είναι μια από τις ομορφότερες παραλίες της δυτικής Μήλου. Μια εξωτική παραλία με λευκή άμμο, διάφανα νερά και μικρές σπηλιές. Η πρόσβαση στην παραλία είναι για τους τολμηρούς καθώς το στενό φαράγγι που καταλήγει στην κάθετη σκάλα ύψους 10 μέτρων είναι ο μόνος τρόπος να πάει κανείς στην παραλία από την ξηρά .

 

–Θειωρυχεία
Στη νότια πλευρά της ανατολικής Μήλου βρίσκονται τα Θειωρυχεία, η παλαιότερη επιχείρηση εξαγωγής θείου πανελλαδικά. Το εγκαταλελειμμένο ορυχείο με τα αμφιθεατρικά κτίρια και τα βαγόνια μεταφοράς στις ράγες τους δημιουργούν ένα πανέμορφο τοπίο σε ένα ασυνήθιστο για κολύμπι περιβάλλον.  Το θείο και η σκουριά έχουν χρωματίσει όλη την περιοχή των θειωρυχείων ακόμη και την παραλία με έντονα καφέ, κόκκινα και κίτρινα χρώματα.

 

–Πολυαίγος
Στη νοτιοδυτική πλευρά της Πολυαίγου βρίσκεται μια από τις ομορφότερες παραλίες των Κυκλάδων. Ένας στενός κόλπος με απότομα λευκά βράχια, μια μικρή παραλία με λευκή άμμο καταλήγουν στα πιο διάφανα γαλανά νερά που μπορείτε να δείτε.

 

–Ακρωτήριο Βάνι
Το Ακρωτήριο Βάνι είναι το βορειότερο μέρος στο δυτικό τμήμα της Μήλου. Η περιοχή ήταν ο πυθμένας ενός τεράστιου κρατήρα όπου σταδιακά σχηματίστηκαν πετρώματα πλούσια σε μαγγάνιο. Κοφτά κατακόρυφα, σαν κομμένα με μαχαίρι ηφαιστιογενή βράχια ύψους και βάθους 80 μέτρων κοσμούν την περιοχή, καθώς και τα ερείπια των μεταλλείων μαγγανίου που λειτούργησαν εκεί μέχρι το 1920.