9:30 με 14:30
Αδάμαντας – Αρκούδες – Ακρωτήρι Βάνι – Σπηλιά της Συκιάς – Κλέφτικο – Καλόγριες
15:00 με 20:00
Αδάμαντας – Αρκούδες – Ακρωτήρι Βάνι – Σπηλιά της Συκιάς – Κλέφτικο – Καλόγριες

Αναχωρούμε από το λιμάνι του Αδάμαντα για ένα ταξίδι διάρκειας 5 ωρών.

Ταξιδεύοντας κατά μήκος των πολύχρωμων ακτών συναντάμε τα γραφικά ψαροχώρια του νησιού,  Σκινωπή, Αρετή, Φουρκοβούνι καθώς και το Κλήμα. Το Κλήμα  είναι ίσως από τα πιο φωτογραφημένα παραδοσιακά ψαροχώρια, με τα πολύχρωμα δίπατα σπιτάκια του δίνει ένα ξεχωριστό χρώμα στο νησί.

Συνεχίζοντας το ταξίδι μας συναντούμε τις διάσημες Αρκούδες, ένα σύμπλεγμα ηφαιστειογενών βραχών, όπου ο αέρας και η θάλασσα έχουν λαξεύσει σε σχήμα αρκούδων. Στο βορειότερο τμήμα του νησιού θα φωτογραφίσουμε το Ακρωτήρι Βάνι και τα ερείπια των μεταλλείων μαγγανίου. Κοφτά κατακόρυφα ηφαιστειογενή βράχια, ύψους και βάθους 80 μέτρων κοσμούν την περιοχή.

Συνεχίζουμε το ταξίδι μας στο δυτικό τμήμα του νησιού όπου θα κάνουμε την πρώτη στάση για μπάνιο στη Συκιά. Η Συκιά είναι ένα σπήλαιο μοναδικού φυσικού κάλους. Η οροφή της έχει πέσει αφήνοντας τον ήλιο να φωτίζει τη μικρή παραλία με τα βότσαλα που κρύβει στο εσωτερικό της. Επόμενος προορισμός μας το Κλέφτικο. Γνωστό ως το λημέρι των πειρατών με τα εντυπωσιακά λευκά βράχια, τα θαλάσσια περάσματα και τις σπηλιές το Κλέφτικο αποτελεί ιδανικό προορισμό για εξερεύνηση!

Δύο στάσεις στο Κέφτικο για κολύμπι στα κρυστάλλινα νερά του. Snorkeling tours- οργανωμένες υποβρύχιες εξερευνήσεις υπό την καθοδήγηση των έμπειρων μελων του πληρώματος, για όσους επιθυμούν να γνωρίσουν τη μαγεία του βυθού του.

Μετα από δύο περίπου ώρες στο Κλέφτικο αναχωρούμε για τον επόμενο προορισμό μας. Ο όρμος των Καλογριών, γνωστός και ως η πισίνα της Μήλου με τα ήρεμα τιρκουαζ νερά είναι η τελευταία μας στάση για κολύμπι και για χαλάρωση πριν την επιστροφή μας στο λιμάνι του Αδάμαντα.